اسباب کشی یا اثاث کشی کدامیک صحیح است؟
اسباب کشی یا اثاث کشی هر دو واژه صحیح و قابل کاربرد هستند و هر دو عبارت به فرآیند جابجایی وسایل خانه از یک مکان به مکان دیگر اشاره دارند. با این وجود، از نظر فنی، “اسباب کشی” اصطلاح صحیح تری است. این به این دلیل است که در لغت نامه های معتبر فارسی مانند دهخدا و معین، “اسباب کشی” به عنوان معادل جابجایی و حمل اثاثیه و لوازم منزل فهرست شده است.
از سوی دیگر، “اثاث کشی” در بین مردم رایج است و به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، در لغت نامه های معتبر به عنوان معادل دقیق برای جابجایی وسایل منزل نیامده است.
بنابراین، در حالی که هر دو عبارت قابل قبول هستند، “اسباب کشی” از نظر لغوی و علمی ترجیح داده می شود.
حال اساس یا اثاث کدامیک درست است؟ در زمان جابجایی و حمل بار ممکن است به مراتب زیاد با این کلمه روبرو شوید. تا زمانی که تفاوت معنایی دو کلمه اساس و اثاث را ندانید، استفاده و کاربرد درست آن را در جملات متوجه نخواهید شد.
کلمه ی اثاث به معنی وسایل بوده و کلمه اساس به معنی پایه و ستون یک چیز است. بهترین راه برای جلوگیری از اشتباه در نوشتار استفاده از کلمه اسباب کشی به جای اساس کشی یا اثاث کشی است، که هم مشابه املایی ندارد و هم در میان مردم رایج تر است. اگر شما هم از دسته ای از آدمها هستید که املای ضعیفی دارید یا دوستی دارید که این ویژگی را دارید این مطلب برای شما نوشته شده است. در ابتدا معنی اثاث و اساس را به صورت جدا توضیح میدهیم و سپس تفاوت آنها را بیان میکنیم.
در بیان عبارتی برای جابجایی لوازم، جایگزین کردن آن با عبارت اسباب کشی است. بنابراین، اگر تشخیص دو کلمه اثاث و اساس برای شما دشوار است میتوان از این عبارت که مشابه املایی ندارد و در میان مردم رایجتر است، استفاده کنید. در ابتدا معنی اثاث و اساس را به صورت مجزا توضیح میدهیم و پس از آن به نحوه صحیح به کارگیری آنها در جملات متفاوت میپردازیم.
معنی کلمههای اثاث و اساس
همانطور که میدانید، لغتنامهی دهخدا یکی از معتبرترین مراجع تشخیص معانی کلمات فارسی است. با توجه به این لغت نامه به توضیح معنی این دو کلمه میپردازیم.
اثاث
اثاث به معنای ابزار، اثاثیه، متاع، کالا، بار و بنه، اسباب و قماش خانه است.
اثاث از منظر لغتنامه دهخدا: اثاث. [ اَ ] ( ع اِ ) رخت خانه و قماش خانه. ( مؤید ).
– اثاث البیت ؛ رخت خانه. مبل.
|| همه مال ( از شتر و گوسفند و بنده و کالای خانه ). کارفرمای خانه چون دیگ و تبر و غیره. ( السامی فی الاسامی ) ( مهذب الاسماء ).متاع. کالا. ( دستوراللغه ). کاخال. سپار. ج ، أئِثَّه ،اُثُث. و بعضی گفتهاند این کلمه جمعی است بی مفرد.
اثاث. [اَ ] ( ع مص ) انبوه شدن ( گیاه ). ( منتهی الارب ). بسیار شدن. || کلان سرین شدن ( زن ). ( منتهی الارب ).
اثاث. [ اِ ] ( ع ص ، اِ ) ج ِ اَث و اثیث.
اساس
اساس کلمهای عربی به معنای پی، پایه، بنیاد، شالده، بن، پیکره، نهاد و اصل است.
اساس از منظر لغتنامه دهخدا: ( آساس ) آساس. ( ع اِ ) ج ِ اَسَس. بنیادها.
اساس. [ اَ ] ( ع اِ ) پی. پایه. بنیاد. ( منتهی الارب ). ( مهذب الاسماء ). شالده. بُن. پیکره. شالوده.بنیان. نهاد. اصل. اُس . بنیاد و بیخ عمارت و بناء.( غیاث ). بنیاد عمارت. ( مؤیدالفضلاء ). بُن دیوار. ج ،اُسس. ( منتهی الارب ). بَنَوره
در واقع به بیان بهتر هرگاه قصد داریم تا در رابطه با اصل و بنیان موضوعی صحبت کنیم از کلمه اساس استفاده میکنیم و هرگاه منظورمان لوازم و وسایل است املای صحیح، اثاث است و اساس واژهای صحیح در این جایگاه نیست.

معنی عبارت اسباب کشی
صحیحترین حالت برای رساندن منظور از جابجایی وسایل منزل از محلی به محل دیگر، استفاده از عبارت اسباب کشی است. در فرهنگنامه دهخدا عبارت اسباب کشی به جابجایی لوازم منزل از محلی به محل دیگر معنی شدهاست. زمانی که شما قصد تعویض منزل خود را دارید یا قرار است از شهری به شهر دیگر مهاجرت کنید، در صورتی که قصد داشته باشید تا لوازم منزل خود را با خود جابجا کنید، استفاده از عبارت اسباب کشی صحیح است.
لینک مرتبط: نکات کلیدی اسباب کشی و انتقال اثاثیه در مهاجرت
اسباب کشی از منظر لغتنامه دهخدا: اسباب کشی. [ اَ ک َ / ک ِ ] ( حامص مرکب ) در تداول عامه ، نقل اثاثیه از خانه ای به خانه دیگر.
– امثال :
سه بار اسباب کشی ، برابر یک حریق است
اسباب کشی، اثاث کشی، اساس کشی
همانطور که در قبل به معنی لغوی اثاث و اساس و اسباب کشی پرداختیم، متوجه شدیم که صحیحترین حالت برای بیان جابجایی لوازم منزل اسباب کشی است. هرچند، در زبان فارسی برخی از کلمات و عبارات به صورت مهاورهای ممکن است اشتباه بیان شوند. اما زمانی که مجبور به نوشتن این کلمات و عبارات میشویم متوجه خواهیمشد که باید نگارش آنها را یاد بگیریم. در رابطه با ۳ عبارت اسباب کشی، اثاث کشی و اساس کشی که به جای هم استفاده میشوند نیز، با یک سرچ ساده در موتورهای مرورگر اینترنت متوجه خواهیم شد که اکثر فارسی زبانان در تشخیص این ۳ عبارت مشکل دارند. با توجه به لغت نامه دهخدا معنای عبارت اسباب کشی جابجایی لوازم منزل است. هرچند، با توجه به معنی کلمه اثاث و قرارگیری آن در کنار اسباب به صورت اسباب و اثاثیه میتوان از عبارت اثاث کشی نیز استفاده کرد؛ باید بدانیم که در فرهنگ دهخدا عبارتی تحت عنوان اثاث کشی وجود ندارد.
در کنار این دو عبارت بسیاری تصور میکنند که اساس کشی طرز صحیح نوشتاری این عبارت است که لازم به ذکر است با توجه به معنی واژه اساس که پایه و بُن است، عبارت اساس کشی فاقد هرگونه ساختار معنی دار است و در واقع هجو گویی محسوب میشود.
اسباب کشی درسته یا اثاث کشی و یا اساس کشی از نظر گوگل
برای جواب به سوال قطعی که اسباب کشی درسته یا اثاث کشی و یا حتی اساس کشی به سراغ سرچ ها در گوگل رفتیم و نتیجه رو بررسی کردیم که بیشترین میزان سرچ به اسباب کشی بعد از آن اثاث کشی و در آخر به اساس کشی رسیدیم.
کاربرد واژههای اثاث و اساس در جملات
تا اینجا به معنای لغوی واژههای اساس و اثاث پرداختیم. در ادامه برای درک بهتر از جایگاه این واژهها در جمله، چند نمونه ذکر شده تا به طور کامل بتوان جایگاه صحیح استفاده از این واژهها را فرا گرفت.
اسبابکشی یا اثاثکشی؟ کدام درستتر است؟
پاسخ کوتاه: هر دو کلمه “اسبابکشی” و “اثاثکشی” برای توصیف عمل جابهجایی وسایل از مکانی به مکان دیگر استفاده میشوند و از نظر کاربردی تفاوتی ندارند. اما از نظر دستوری و اصطلاحات تخصصی، کلمه “اسبابکشی” دقیقتر و رایجتر است.
پاسخ مفصل:
اسبابکشی: این کلمه از دو بخش “اسباب” به معنی وسایل و لوازم و “کشی” به معنی کشیدن یا بردن تشکیل شده است. از نظر لغوی، این کلمه دقیقتر است و به معنای واقعی عمل جابهجایی وسایل اشاره دارد.
اثاثکشی: کلمه “اثاث” به معنای وسایل و لوازم منزل است. اگرچه این کلمه نیز برای توصیف عمل جابهجایی استفاده میشود، اما به اندازه “اسبابکشی” دقیق نیست.
چرا اسبابکشی بهتر است؟
دقت لغوی: کلمه “اسبابکشی” معنای دقیقتری دارد و به عمل فیزیکی جابهجایی وسایل اشاره میکند.
رایج بودن: در متون تخصصی و رسمی، کلمه “اسبابکشی” بیشتر استفاده میشود.
توصیه فرهنگستان زبان و ادب فارسی: فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز استفاده از کلمه “اسبابکشی” را توصیه میکند.
نتیجهگیری:
هر دو کلمه “اسبابکشی” و “اثاثکشی” در زبان فارسی رایج هستند و میتوان از هر دو استفاده کرد. اما اگر بخواهیم از نظر دستوری و اصطلاحات تخصصی دقیقتر باشیم، بهتر است از کلمه “اسبابکشی” استفاده کنیم.
نکات تکمیلی:
در زبان محاوره، هر دو کلمه به طور مترادف استفاده میشوند.
در برخی موارد، از عبارت “جابهجایی اثاثیه” نیز استفاده میشود که معنای مشابهی با “اسبابکشی” دارد.
برای نوشتن متون تخصصی و رسمی، بهتر است از کلمه “اسبابکشی” استفاده شود.
معنی عبارت اسباب کشی چیست؟
اسبابکشی به معنای جابهجایی وسایل و اثاثیه از یک مکان به مکان دیگر است. به عبارت سادهتر، وقتی میخواهیم خانه، دفتر کار یا هر مکان دیگری را تغییر دهیم و وسایلمان را به محل جدید منتقل کنیم، به این عمل اسبابکشی میگویند.
به طور کلی، اسبابکشی شامل مراحل زیر میشود:
- بستهبندی: جمعآوری و بستهبندی وسایل به صورت ایمن و منظم.
- بارگیری: انتقال وسایل بستهبندی شده به وسیله نقلیه.
- حملونقل: جابهجایی وسایل از مبدا به مقصد.
- تخلیه: تخلیه بار از وسیله نقلیه و انتقال آن به محل جدید.
- چیدمان: چیدمان وسایل در محل جدید.
تفاوت میان اثاث کشی و اساس کشی
در زبان فارسی، عبارت صحیح “اسبابکشی” است و عبارت “اثاثکشی” یا “اساسکشی” صحیح نمیباشد.
بیایید نگاهی دقیقتر به هر یک از این واژهها بیندازیم:
اسبابکشی: این عبارت از دو بخش “اسباب” به معنای وسایل و لوازم و “کشی” به معنای کشیدن یا بردن تشکیل شده است. بنابراین، به معنای جابهجایی وسایل و لوازم از یک مکان به مکان دیگر است. این عبارت دقیقترین و رایجترین عبارت برای توصیف عمل جابهجایی وسایل است.
اثاثکشی: کلمه “اثاث” نیز به معنای وسایل و لوازم منزل است. اگرچه این کلمه نیز برای توصیف عمل جابهجایی استفاده میشود، اما به اندازه “اسبابکشی” دقیق نیست و در زبان فارسی رایج نیست.
اساسکشی: کلمه “اساس” به معنای پایه و بنیان است و هیچ ارتباطی با جابهجایی وسایل ندارد. بنابراین، عبارت “اساسکشی” معنایی ندارد و اشتباه است.
چرا اسبابکشی صحیحتر است؟
دقت لغوی: کلمه “اسبابکشی” معنای دقیقتری دارد و به عمل فیزیکی جابهجایی وسایل اشاره میکند.
رایج بودن: در متون تخصصی و رسمی، کلمه “اسبابکشی” بیشتر استفاده میشود.
توصیه فرهنگستان زبان و ادب فارسی: فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز استفاده از کلمه “اسبابکشی” را توصیه میکند.
جمله با اساس و اثاث
چند جمله با اساس و اثاث را در این بخش آورده ایم تا مفهوم اساس یا اثاث که تلفظ آنها یکی ولی معنای متفاوتی دارند را بهتر درک کنید. چند نمونه جمله با اساس را در ادامه آورده ایم:
- باورهای ما بر اساس مسائلی است که آنها را مشاهده میکنیم.
- صداقت اساس یک خانواده است.
- اساس این ساختمان از ابتدا به درستی بنا نشده است.
- اساس زندگی بر پایهی اعمال صالح است.
- پایه و اساس یک ارتباط سالم، گفتوگوی صحیح و پویاست.
- گودبرداری، اساس ساخت یک ساختمان است.
چند نمونه جمله با اثاث:
- برای جابجایی اثاث به شهرستان از شرکتهای باربری کمک بگیرید.
- در اسباب کشی اثاث خود را در کارتنهای ضخیم گذاشته و در آن را محکم با چسب ببندید.
- اثاث مورد نیاز خیاط، قیچی و سوزن و نخ است.
- در فنگ شویی گفته شده که بهترین حالت قرار دهی اثاث منزل به صورت دایرهای شکل و به دور از شلوغی است.
- در خرید سیسمونی بهتر است ابتدا اثاث راحتی کودک تهیه شود.
با توجه به جملات بالا میتوان دید که بار معنایی دو کلمه اثاث و اساس در جملات چقدر متفاوت است و کاربرد اشتباه آنها میتواند جمله را کاملا فاقد معنا و مفهوم کند. جهت یادگیری بیشتر این موضوع جملات را در جدولی قرار دادیم تا بتوانید نمونههای مختلف را با هم مقایسه کنید و جایگاه این واژهها را در جمله ببینید.
واژه | کاربرد در جمله |
اساس | باورهای ما بر اساس مسائلی است که آنها را مشاهده میکنیم.صداقت اساس یک خانواده است.اساس این ساختمان از ابتدا به درستی بنا نشده است.اساس زندگی بر پایهی اعمال صالح است.پایه و اساس یک ارتباط سالم، گفتوگوی صحیح و پویاست.گودبرداری، اساس ساخت یک ساختمان است.بر اساس دین حق، ادیان موجود در بین انسانها به دو دستهی حق و باطل تقسیم میشوند.کنکور اساس تشخیص و جداسازی دانشآموزان است.میزان تورم بر اساس مقدار چاپ پول کشور بدون پشتیبانی کافی محاسبه میشود. |
اثاث | برای جابجایی اثاث به شهرستان از شرکتهای باربری کمک بگیرید.در اسباب کشی اثاث خود را در کارتنهای ضخیم گذاشته و در آن را محکم با چسب ببندید.اثاث مورد نیاز خیاط، قیچی و سوزن و نخ است.در فنگ شویی گفته شده که بهترین حالت قرار دهی اثاث منزل به صورت دایرهای شکل و به دور از شلوغی است.در خرید سیسمونی بهتر است ابتدا اثاث راحتی کودک تهیه شود.در پی وقوع سیل، بسیاری از خانه اثاث خود را با آن از دست دادند.به اثاثی که برای تازه عروس تهیه میشود، جهیزیه گفته میشود.در خانه تکانی، به تمیز کردن اثاث منزل میپردازیم.بهتر است در فاصلههای زمانی معین، اثاث خانه را چک کنیم تا در صورت نیاز به تعمیر آنها بپردازیم. |
اسباب و اثاثیه |
تجمل گرایی اسباب و اثاثیه زحمت دادن و آسیب زدن به روح و روان است.در زمان اسباب کشی بهتر است اسباب و اثاثیه هر اتاق را در کارتنهای مجزا بسته بندی کنیم.پس از آنکه صاحبخانه مستاجر را جواب کرد، اسباب و اثاثیه وی را در کوچه ریخت.در هنگام سفرهای طبیعت گردی بهتر است به جز اسباب و اثاثیه ضروری چیز دیگری را با خود همراه نکنید.در هنگام اسباب کشی شما میتوانید بسته بندی اسباب و اثاثیه خود را به عهده شرکتهای خدمات باربری بگذارید. |
کاربرد اثاث و اساس کجاست؟
اگر منظور شما لوازم خانه است املای درست اثاث است و اساس صحیح نیست. در جایی که میخواهید از اصل و بنیان صحبت کنید اساس صحیح است. شکا درست اساس برای لوازم خانه، اسباب است که وقتی میخواهیم از جابجایی وسایل صحبت کنیم میگوییم اسباب کشی یا اثاث کشی که البته اسباب کشی مرسوم تر است.
معنی اساس و اثاث هر چه باشد ما خدمات رو به شما ارائه میدهیم
از قدیم گفتند که همیشه حق با مشتری و ارباب رجوع هست و اگر میخواهند توی گوگل یا بقیه ی موتورهای جستجو تایپ کنند اساس کشی باز هم ما بهشون بهترین خدمات اسباب کشی را ارائه میدهیم. اگر درگیر اسباب کشی هستید و با دوستان یا خانواده دچار کل کل شده اید که اثاث کشی یا اساس کشی کدام درست است؟ این پست را میتوانید برای آنها ارسال کنید. همچنین میتوانید از نوبار که سامانه اسباب کشی هوشمند در زمینه ی خدمات باربری و خرید کارتن اسباب کشی و وسایل بسته بندی است دیدن کنید.
بیشتر بخوانید: باربری جنوب تهران

در این مقاله گفتیم که اساس یا اثاث کدامیک صحیح است و معنی اثاث و اساس را توضیح دادیم که هر کدام در چه شرایطی استفاده میشوند. به علاوه گفتیم که بهتر است در جابجایی اثاثیه یا وسایل، واژه اسباب کشی را به کار ببرید که درست تر است. همه شما احتمالا یک بار اسباب کشی را انجام داده اید و با خود گفته اید که اگر بعضی موارد را رعایت کرده بودم اثاث کشی بهتری داشتم با رعایت نکات اسباب کشی استرس آن را برای خود کم کنید و تجربه بهتری از اسباب کشی برای خود و خانواده تان رقم بزنید.
جمع بندی
در این مقاله از وبلاگ نوبار به بررسی معنای لغوی واژههای اسباب کشی، اساس و اثاث پرداختیم. و شروع به بررسی این مورد کردیم که اسباب کشی درسته یا اثاث کشی همچنین متوجه شدیم که بهترین راه برای بیان جابجایی وسایل و لوازم منزل از مکان به مکان دیگر، استفاده از عبارت اسباب کشی است و این موضوع را از منظر منبع معتبری چون لغت نامه دهخدا بررسی کردیم. در پایان اگر پرسش دیگری در زمینه اسباب کشی دارید میتوانید به وبلاگ نوبار سر زده و مقالات مختلف مرتبط با این موضوع را بخوانید.
سوالات متداول
- معنای کلمه اساس چیست؟
واژهی اساس به معنای پایه و بُن یک موضوع است.
- در زمان بیان جابجایی لوازم، بهترین عبارت کدام است؟
هر دو کلمه “اسبابکشی” و “اثاثکشی” برای توصیف عمل جابهجایی وسایل و نقلمکان به مکان جدید استفاده میشوند و به طور کلی مترادف هستند. بنابراین، از نظر معنایی تفاوت چندانی بین این دو وجود ندارد و هر دو کلمه به یک معنا هستند.
اما از نظر کاربرد و فراوانی استفاده، ممکن است در برخی مناطق یا گروههای خاص، یکی از این دو کلمه بیشتر رایج باشد. به عنوان مثال، در برخی مناطق ممکن است بیشتر از کلمه “اسبابکشی” استفاده شود و در برخی مناطق دیگر، کلمه “اثاثکشی” بیشتر رایج باشد.
۳. برای بیان جابجایی لوازم بهترین عبارت با توجه به فرهنگنامه دهخدا اسباب کشی است.
همانطور که شما اشاره کردید، بر اساس لغتنامه دهخدا، “اسبابکشی” به معنای “نقل اثاثه” است و دقیقتر و اصیلتر از واژه “اثاثکشی” برای بیان عمل جابهجایی وسایل و نقلمکان به نظر میرسد.
دلایل ترجیح دادن کلمه “اسبابکشی”:
ریشه لغوی: “اسباب” به معنی وسایل و ابزار است و “کشی” به معنای کشیدن و بردن است. بنابراین، ترکیب این دو کلمه به معنای واقعی عمل جابهجایی وسایل را بیان میکند.
کاربرد در ادبیات کلاسیک: در ادبیات کلاسیک فارسی، بیشتر از کلمه “اسبابکشی” استفاده شده است و این نشاندهنده ریشه دار بودن و اصالت این واژه است.
معنای دقیقتر: کلمه “اسبابکشی” به طور خاص به عمل جابهجایی وسایل اشاره دارد، در حالی که کلمه “اثاثکشی” ممکن است به طور کلی به تغییر مکان اشاره داشته باشد.
در نتیجه، اگر میخواهید در نوشتههای خود، به ویژه در متنهایی که جنبه ادبی یا رسمی دارند، عمل جابهجایی وسایل را با دقت و زیبایی بیان کنید، استفاده از کلمه “اسبابکشی” توصیه میشود.
نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.